سلامت
ساعت ۱٢:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۸/٢۳   کلمات کلیدی: نکات جالب پزشکی

محققان با تائید خواص شگفت آور فلفل قرمز در درمان بیماری های قلبی و خونی،از جایگزینی آن به جای آسپرین در آینده خبر دادند.







به گزارش شبکه خبر به نقل از العرب آنلاین؛ محققان استرالیایی می گویند، در آینده برای درمان بیماری های قلبی، دیابت و دستگاه گردش خون به جای آسپرین، از فلفل قرمز استفاده خواهد شد.

به گفته محققان وجود دو ترکیب کاپسیاسین و دی هیدرو کاپسیاسین در فلفل قرمز علاوه بر اینکه موجب کاهش قندخون و انسولین می شود، می تواند رسوب چربی در جداره رگ ها را نیز کنترل کند.

تحقیقات محققان در استرالیا همچنین حاکی است، ترکیب کاپسیاسین موجود در فلفل سبب کاهش تشکیل لخته های خونی می شود.
مسافرت به مدت زیاد و در فواصل طولانی، خطر پیشرفت لختگی خون در پاها را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.



مسافرت به مدت زیاد و در فواصل طولانی، خطر پیشرفت لختگی خون در پاها را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران با بررسی ۱۴ طرح تحقیقاتی انجام شده در این زمینه به این نتیجه رسیدند که خطر ایجاد این اختلال با افزایش سفر بالاتر می‌رود؛ به گونه‌ای که در ازای هر ۲ ساعت به میزان ۱۸ درصد افزایش خواهد یافت. این پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند که در هر ۲ ساعت سفر هوایی این خطر به میزان ۲۶ درصد افزایش می‌یابد و بر این اساس بر آگاهی افرادی که به مسافرت‌های طولانی می‌پردازند درخصوص این خطر و نشانه‌های آن تاکید دارند.
نشانه‌های این اختلال که به لخته خون در وریدهای عمقی نیز معروف است، شامل ورم، درد و سرخی پا است.
برای پیشگیری از ایجاد لختگی خون در پاها پژوهشگران توصیه می‌کنند که مسافران هر از چند گاهی برای کشیده شدن عضلات پا، راه بروند و برای تداوم وجود آب در بافت‌ها مقادیر زیادی آب در زمان مسافرت بنوشند.

اگرچه ممکن است افراد از مشاهده خاکستری شدن موهای خود ناخرسند شوند، اما دانشمندان با شناسایی فرایندی که موها را خاکستری می کند دریافته اند این موها می تواند مانع ابتلای انسان به سرطان شود.

به گزارش نیوساینتیست، سلول های موسوم به ملانوسیت‌ها، رنگدانه های مو را تولید می کنند و سلول های بنیادی تعداد این سلول ها را در حد بالا حفظ می نمایند. موها زمانی خاکستری می شوند که تعداد سلول های بنیادی در پیاز مو کاهش یابد.
اکنون "ایمی نیشیمورا" از دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو و همکارانش دلیل این کاهش را در موش ها کشف کرده اند.
زمانی که دانشمندان موش ها را در معرض پرتو و مواد شیمیایی که به دی ان آ آسیب می رساند، قرار دادند، سلول های بنیادی آسیب دیده بطور دائم به ملانوسیت ها تغییر شکل یافتند. این فرایند در نهایت به کاهش ملانوسیت ها منجر شد و این به معنای آن است که سلول های بنیادی کمتری قادر به حفظ تعداد زیاد ذخیره ملانوسیت ها هستند.
موش ها نیز خاکستری شدند. گروه تحقیقاتی نیشیمورا می گوید، همین فرایند موجب کاهش سلول های بنیادی در پیاز موی افراد مسن می شود به ویژه آنکه با بالا رفتن سن، آسیب دی ان آ نیز بیشتر می شود.
"دیوید فیشر" محقق سرطان در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید: چنین فرایندهایی می تواند ما را از ابتلا به سرطان حفظ کند. این فرایند مانع از تکثیر سلول های بنیادی که دچار آسیب دی ان آ شده اند، می شود.
یک تاثیر مفید احتمالی این فرایند حذف سلول های بالقوه خطرناکی است که احتمالا حاوی قابلیت های پیش سرطانی هستند